Wednesday, 28 November 2012

Maths Questions and Answers | Quantitative Aptitude Questions


Maths Questions and Answers - Here we are Providing your Math Question with their answers. These question are from the most common topic asked in competitive exams of bank and Railway.

So one Question from each section will give rise to your knowledge and definitely make you aware about the sections which are important for your written exam. For Some exams they come under the section of Quantitative Aptitude Section. So don't be confused both are having 90% same topics. 


1.  If r = 5 z then 15 z = 3 y, then r =

(A) y
(B) 2 y
(C) 5 y
(D) 10 y


2.  What is 35% of a number if 12 is 15% of a number?

(A) 5
(B) 12
(C) 28
(D) 33


3.  Look at this series: 2, 1, (1/2), (1/4), ... What number should come next?

(A)       1/3       (B)       1/8
(C)       (2/8)     (D)       1/16


4.  If Sam can do a job in 4 days that Lisa can do in 6 days and Tom can do in 2 days, how long would the job take if Sam, Lisa, and Tom worked together to complete it?

(A) 0.8 days
(B) 1.09 days
(C) 1.23 days
(D) 1.65 days


5.  There are 8 ounces in a ½ pound. How many ounces are in 7 3/4 lbs?

(A) 12 ounces
(B) 86 ounces
(C) 119 ounces
(D) 124 ounces


6.  What is the next number in the following pattern? 1, 1/2, 1/4, 1/8, ___

(A) 1/10
(B) 1/12
(C) 1/14
 (D) 1/16

7.  If 6 is 24% of a number, what is 40% of the same number?

(A) 8
(B) 10
(C) 15
(D) 20


8.  If 8x + 5x + 2x + 4x = 114, the 5x + 3 =

(A) 12
(B) 25
(C) 33
(D) 47


  
9. Find 8.23 x 109

(A) 0.00000000823
(B) 0.000000823
(C) 8.23
(D) 8230000000


10.  Divide x5 by x2

(A) x25
(B) x10
(C) x7
(D) x3



Check the Question - Answers  and Check what Remark you get. 
Ans 

1(A), 2(c), 3(B)

4(B), 5(D), 6(D)

7(B), 8(C), 9(D)

10(D)
Score comparison table

Your Score
Remarks
1-3
You Need improvement, brush up your concepts again.
4-6
You are a Average sorer, but you can do well, keep trying
7-8
Very good, keep it up
9-10
Excellent work.